Tüm haberler

EPİAŞ yönetmeliğine direktörlük kurma ve birleştirme yetkisi eklendi

5 Mayıs 2026 / 33244, 7 nci maddeye (r) bendini koydu; yürürlük yayım günü.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu, 5 Mayıs 2026 tarihli ve 33244 sayılı Resmî Gazete’de Enerji Piyasaları İşletme Anonim Şirketi Teşkilat Yapısı ve Çalışma Esasları Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmeliği yayımladı. 33244 sayılı metin 1 Nisan 2015 / 29313 sayılı yönetmeliğin 7 nci maddesinin üçüncü fıkrasına (r) bendini ekledi.

Yeni bent «Şirket faaliyetlerinin etkin, verimli ve kesintisiz yürütülmesini teminen bu Yönetmeliğin beşinci bölümünde sayılan mevcut direktörlüklerin görev ve sorumluluklarının aksamamasını sağlamak kaydıyla; direktörlüklerin adlarını değiştirmek, direktörlükler kurmak, birleştirmek veya bölmek, ayrıca direktörlük teşkilatını yeniden kurgulamak ve bu kapsamda ünvanları serbestçe belirlemek.» diye yazıyor.

Esas yönetmelik EPİAŞ’ın görev ve direktörlük çerçevesini yazdı. 33244 bu fıkraya tek bent ekledi; beşinci bölümdeki mevcut görevleri silmedi.

Değişiklik ad değiştirme, kurma, birleştirme, bölme ve unvan serbestliğini aynı cümlede tutuyor. Şart mevcut direktörlük görevlerinin aksamamasıdır.

Yetki mevcut görevlerin aksamaması şartıyla kullanılacak

33244 sayılı değişiklik EPİAŞ’ın direktörlükleri adlandırma, kurma, birleştirme veya bölme yetkisini düzenliyor. Bu yetki, mevcut direktörlük görev ve sorumluluklarının aksamaması şartına bağlanmış.

Yönetmeliğe yeni bir bent eklenmesi, bütün direktörlüklerin aynı gün değiştiği anlamına gelmiyor. Somut teşkilat değişiklikleri ayrıca şirket kararları ve ilgili duyurularla takip edilmeli.

Teşkilat yetkisi

Yönetmelik yetkisi mevcut görevlerin aksatılmaması şartıyla kullanılacak.

Haber akışı